Cultuur van verlichting
Stadsverlichting is een initiatief om een cultuur van verlichting te stimuleren. Om dit mogelijk te maken, stellen mensen hun huiskamers elke tweede zondag van de maand open voor meditatiesessies. Als je samen stil bent, kom je weer thuis – bij jezelf en bij elkaar. Je komt in verbinding met je diepste essentie – met wat je bent, in plaats van wat je bent geworden.
Stadsverlichting in Enschede
Woongemeenschap De Wonne had zich aangesloten bij het initiatief van Stadsverlichting. Elke tweede zondag van de maand kon u hier terecht voor een uur van stilte en meditatie. Bij of in de buurt van de Wereldvredesvlam. Om een stad als Enschede te 'verlichten' hebben we slechts 36 mensen nodig. Laat uw eigen licht schijnen en schuif gratis en vrijblijvend aan.
Meetbaar effect
In steden waar regelmatig wordt gemediteerd, is er minder criminaliteit, is het minder druk op de spoedeisende hulp en zijn minder verkeersongevallen, zo blijkt uit onderzoek. Wanneer de wortel uit 1 procent van de bevolking regelmatig stil is, heeft dit meetbaar effect. Dit wordt het Maharishi-effect genoemd. Vanuit interesse voor dit experiment en vanuit de behoefte om een bijdrage te leveren aan de samenleving is Stadsverlichting ontstaan.
Snel goedkoop en effectief
Voor een betere wereld hoef je de straat niet op. Je bent effectiever als je een coherent veld creëert. Geen methode is sneller, goedkoper en effectiever. In heel Nederland stellen mensen maandelijks hun huiskamers open (bijna 800 inmiddels) om samen een veld van coherentie te creëren.